Full House Tajvani verzió

hétfő, június 22, 2015


Sziasztok-sziasztok. Élek ám még, csak rengeteg dolgom akadt, amitől eltekintve persze doramázok én, többet is mint kellene. Jelenleg a School 2015 Who Are You c. doramát figyelgetem, emellett még a Reset c. 2014-es koreai dorama is felkeltette a figyelmem, így valószínű a közelgő ismertetők ezen kettő közül várható. Na de a mai téma ugyan dorama, de koránt sem olyan mint eddig. Nem koreai, nem japán hanem tajvani. Még nekem is, aki imádja az ázsiaiak minden porcikáját teljesen új volt ez a nyelv, így az első pár epizódban a nyelvet próbáltam megszokni és hihetetlen boldog voltam amikor meghallottam az "annyeonghaseyo"-t. Na de hogy ugyan melyik lehet ez a dorama? IGGGEN .Full House tajvani verziója, amely egy adaptáció, ugyanis ezt a doramát már több nyelven is lefordították, a tajvani a legújabb, és a koreai volt a legelső verzió. Be kell vallanom hogy a se a koreait se a többi verziót nem láttam még, de valószínű nem is fogom megnézni őket mert nem igazán szeretek két ugyanazon történetről megnézni egy sorozatot. Nem akarom őket hasonlíthatni egymáshoz, fölösleges lenne.

Maga a doramát 2014-ben kezdték vetíteni, 20 részen keresztül nyerhetünk betekintést egy érdekes szerelmi történetbe. Történetünk főszereplőnője egy fiatal hölgyemény Aom Am akinek az az álma hogy forgatókönyveket írjon, ám maga az alkotásai sose felelnek meg a kiadóknak, így mindig ugyanazokat a mondatokat hallja: "Írd újra". A lány egyedül él a Full House-nak nevezett házba, ugyanis szülei korán elhunytak, unokatestvére pedig már komoly kapcsolatban van egy férfivel. Azonban az említett unokatestvérnek, Oom-nak és párjának komoly anyagi gondjai vannak, ezért úgy döntekenk hogy átverik a Aom am-t. Mivel már régóta érdeklődnek többen a Full House után hogy megvennék, eldöntik hogy elküldik a lányt egy koreai utazásra és amíg a lány ott boldogan elvan ők addig eladják a feje fölül a házat. Így hát a lány boldogan Koreába utazik, ám a repülőgépen találkozik a híres sztárral, Mike D.Angeloval aki kénytelen a Aom Am beszélgetőpartnerévé válni. 
Mike D. Angelo egy énekes, ám úgy tűnik az ügynöksége nincs vele mint "előadó" megelégedve ezért aláírnak egy szerződést egy koreai ügynökséggel hogy a férfi modellként debütál ott.
Visszatérve Aom Am-hoz a lány boldogan nézelődik, vásárolgat Koreában, még egy kedves tajvani férfival is találkozik Guyal. Azonban a vakáció harmadik napján a lányt kipakolják a hotelból ugyanis kiderül hogy az a bizonyos 5 napos vakációból csak két éjszakát foglalt le neki az unokatestvére a hotelbe. A lánynak nincs is pénze hogy még több éjszakát kivegyen. Így váratlan ötlet jut eszébe, mivel Mike is abba a hotelbe szállt meg, és az is kiderült hogy Guy akivel Aom Am találkozott Mike egyik barátja. a lány beállít a sztár szobájába azzal a kis történettel hogy Guy átverte őt, Koreába csalta majd elhagyta. Persze Mike először kételkedik a lányba de végül csak ír vele egy szerződést amelyben a lány kap annyi pénzt hogy a további éjszakákat ott töltse a hotelbe és hazamenjen cserébe Aom Am hazatérve nem zaklatja, nem jelenti fel Guyt. 
Igen ám csak arra nem gondol a leányzó hogy hamarabb lebukik mint hogy Mike-nak visszatudná fizetni a pénzt, hisz visszatérve Koreába egyik nap felhívja őt Mike hogy találkozzanak, majd egy pénzt nyom a kezébe hogy vegyen egy szép ruhát és este elviszi őt valahova. Mint kiderül a valahol egy vacsora Guyyal és a két fiú gyerekkori barátjukkal Mintrával akibe mellékesen Mike bele van zúgva füllig. És aki mellékesen Guyba szerelmes. Csodálatos szerelmi háromszög, nem? 
Na tehát a vacsorán lebukik a lány, de sikerül elmenekülni a férfitől aki a rendőrségre akarta őt cipelni. Azonban a sors úgy tűnik a lány szerencséjét ismét kijátsza hisz kiderül hogy ugye a lánynak nincs hová mennie, hisz a Full House-t megvette valaki. Na tipp, ki vette meg? BIZONY Mike. A férfi először kidobja a nőt, ám később amikor egyik nap hazaérve a ház előtt feküdve találja a lányt lázasan végül úgy dönt hogy végül is kell neki egy takarítónő így felveszi a lányt. És így kezdődik Mike és Aom együttélése amely rengeteg bonyodalommal, állházassággal, féltékenységgel és szerelemmel végződik.
Jesszus, na ilyen hosszú történet leírást se írtam még.... 

Ha az első résztől egészen a húszadik részig kellene elemeznem le menne a nap. Viszont azt el kell mondanom hogy maga a karakterekkel és azok alakítóival én annyira megvoltam elégedve hogy a Mike-ot alakító Mikeba (mert hogy a karakter név és a valódi név megegyezik) teljesen beleszerettem. Rég volt már olyan karakter akinek még a negatívumait is pozitívumként fogtam fel. És igen, lehet hogy a főszereplő csini kis pofija és közre játszott, hisz aki látta ezt a doramát vagy csak a google-ba be írja hogy Mike D.Angelo (vagy Mike Pirath) rögtön szembe találkozik egy hihetetlen vonzó férfival. Ami a többi karaktert illeti, ott van a főszereplőnőnk, Aom Am (vagy Om Am) aki talán a legszerencsétlenebb karakter akit valaha láttam, átveri az unokatestvére, elküldi koreába egy nyereményútra ahol ahhoz hogy haza tudjon jönni átkell vernie Mike-t, amikor haza ér megtudja hogy az unokatestvére eladta a feje fölül a házat, majd Mike is megtudja hogy a lány átverte... szóval durva. Emellett egy nagyon jó karakter, kedves, törődő és vicces. Az első résznél a repülős jelenetnél konkrétan kiborultam rajta.
Guy és Mintra a történet második pontja. hisz ahogy említettem egy csodás szerelmi háromszög (négyszög) alakul belőlük, hisz Mike szerelmes Mintrába, aki Guyba szerelmes, de a férfi csak húgaként tekinti Mintrát, ugyanis Guy Aomba szerelmes. Aom pedig... hát igen ő pedig ugye a történet felétől már Mikeba.

Kedvenc női karakter: Hát nem sok választási lehetőség van ebbe a doramába, mert ugye van Aom, Mintra és esetleg Mike mamája. De ettől eltekintve szilárd elhatározásom van erről, hisz így is úgy is Aom lenne a kedvenc karakterem mert imádni lehet csak. De persze Mike mamája is egy csúcs szuper karakter.
Kedvenc férfi karakter: Áh, komolyan? Gondolom már ki is találtátok hogy Mike lesz a kedvencem mert egyrészt imádtam a karakterét, másrészt imádtam alapból Mike-ot harmadrész imádtam a szeleburdiasságát a karakterének. Na meg azokat a nevetéseket amiket lenyom :D.
Legkevésbé kedvelt női karakter: Mintra is egy idegesítő karakternek mondható, de Aom unokatestvére, Oom kiverte nálam a biztosítékot. Ő az a tipikus ostoba karakter, aki képes az unokatestvérét kipakolni a saját házából majd hülyeségre elszórni a pénzt. És amikor még ezek után van bőr pénzt kérni Aom am-től még ő van megsértődve amikor a lány nemet mond neki. Szóval igen.
Legkevésbé kedvelt férfi karakter: Ha Oom karakterénél van számomra kevésbé szívlelt karakter, akkor az Oom barátja lesz Pao, aki még ostobább mint Oom, még pofátlanabb és a tetejébe mocskosul tudd nyávogni.
Kedvenc OST dal: Mike & Aom - Oh Baby I

  • Share:

You Might Also Like

0 megjegyzés