Szívtelen város || Heartless city

szerda, május 06, 2015


A mai napon bejeztem egy újabb doramát, amelyt 2013-ban vetítettek a JTBC csatornán, a Heartless City-t (Cruel City, Undercover).
"A világ olyan, mint egy tükör. Ha ráköpsz vagy megátkozod, világ visszaköp és átkot szór rád. Ha nevetsz...a világ is visszanevet majd rád."
Megkell hagyni hogy ismételten egy teljesen egyedi és izgalmas doramába csöppentem bele. Érdekes volt hogy az elején biztos voltam benne hogy a főszereplő nő Go Na Eun karaktere Lee Kyung Mi lesz. De tévedtem. Lee Kyung Mi-n már a dorama elején életét veszti és csak ekkor tűnik fel a valódi főszereplő Han Soo Min (Nam Gyu Ri) aki Kyung Mi kistestvére.
Na már most elég rendesen bele is mentem a cselekménybe így most egy normális leírást próbálok összehozni. Maga a történet leírása lehet hogy kicsit kusza lesz, de nem egyszerű egy ilyen összetett dorama leírását megírni.


A történet elején megismerkedünk Jo Hyeong Minnel és Lee Kyung Mivel akik mondhatni egy boldog pár, rendőrök és akik nagy erővel üldözik Mérleget, az egyik drogbárót. Azonban miközben Mérleget üldözik hirtelen egy újabb név jön elő akiről még sose hallottak ezelőtt, és aki épp háborút kezdett Mérleggel. Az ő neve pedig a Doktor Fia. 
Hamarosan újabb bonyodalmak érkeznek amikor egy különleges bevetésen Kyung Mi-t lelövik. Azonban mielőtt lelövik a nő találkozik a Doktor Fiával és kiderül hogy ők egy árvaházban nevelkedtek fel és a férfit Jung Shi Hyunnak hívják. 
Mindeközben Kyung Mi húga, Han Soo Min is megtudja hogy felvették a rendőr akadémiára ám örömét körbe szakítja a hír hogy nővére meghalt. A fiatal nő rögtön elmondja nővére barátjának Hyeong Minnak hogy hallotta hogy Kyung Mi haláláért a Doktor Fia a felelős és mindent megtesz hogy bosszút álljon. Igen ám, de ekkor a fiatal nőt a részmunkaidős állásában (ami egy bolt) a főnöke elkábítja és megpróbálja megerőszakolni, eltud menekülni de a menekülés közben a kasszából elveszi azt a pénzt amiért állítása szerint megdolgozott. Ám ezzel lopást követett el és így felfüggeszthetik a rendőrségtől. Azonban Hyeong Min előáll egy ötlettel:  beépített ügynöke lesz, viszont bekell vonulnia a fegyházba ahol közel kell kerülnie Lee Jin Sookhoz a Doktor Fia egyik társához, így Hyeong Min elintézi neki hogy rendőr lesz. A nő kis hezitálás után elfogadja. 

Mint mondtam érdekes egy történet. És ez csak egy része hisz ezután számos csavar jön még majd pl hogy kiderül hogy a Doktor Fia (Shi Hyun), valójában egy rendőr, akit egy rangos személy épített be a drog világába. Magát a doramát egyébként dráma kategóriába sorolnám már a kezdetektől kezdve és sajnos a végéig ebbe a kategóriába marad hisz sajnos a 20 rész alatt majdnem az összes karakterem meghall. *szip*

Kedvenc női karakter: Lee Jin Sook - biztos sokan meglepődtek de szerintem ez a női karakter ez az össze közül a legönzetlenebb és a legszerethetőbb karakter, aki miután rájön hogy az a fiatal fiú, Shi Hyun akibe szerelmes és az általa felkarolt lány, Soo Min (a beépített ügynök) szerelmesek csak annyit mondott a lánynak hogy sajnálja és szüksége van időre hogy ezt elfogadja. Vagy amikor megtudja Shi Hyun rendőr zokogott a férfi vállán hogy nagyon büszke rá.
Kedvenc férfi karakter: Jung Shi Hyun avagy a Doktor Fia - nagyon imádtam a karakterét mert nem az a tipikus jófiú karakter mint pl Hyeong Min karaktere de nem is egy rossz karakter. Ő az a karakter aki egyedül épül be és próbálja felgöngyölíteni az ügyet mindeközben próbálja megtalálni régi szerelme gyilkosát. 
Legkevésbé kedvelt női karakter: a főszerepők között nincs
Legkevésbé kedvelt férfi karakter: ÁÁÁ gyerekek itt meg rengeteg van. De komolyan. Nem is kezdem el sorolni inkább.
Kedvenc betétdal: Bohemian - Wound

  • Share:

You Might Also Like

0 megjegyzés