2 Days 1 Night - avagy a műsor ahol mindenkit imádni kell...

vasárnap, augusztus 02, 2015

A 2 Days 1 Night tényleg az a fajta műsor, amit a legtöbb ember leül és megnéz, mert szórakoztató, vicces és mert egyedi. És közel sem olyan mint a mi magyar változatunk. 
A műsor lényege, hogy híres sztárokat fognak, összegyúrnak egy csapatba és különféle feladatokat kapnak. A feladatok tétre mennek,  amik pedig azért különlegesek mert alapvető feltételek az embernek számára. 
Pár példát mondva ezekre a tétekre:
  • a legfontosabb, és ami szinte minden részben előjön az hogy kapnak-e enni a csapattagok vagy sem, általában a 6 fős csapat ketté oszlik így vagy az egyik csapat, vagy a másik csapat eszik. Persze van hogy vagy mindenki vagy senki felállás is előfordul, vagy éppenséggel csak egy személy olyan szerencsés hogy ételt kap maga elé. A többieknek pedig természetesen korgó nyomorral kell azt végig nézni amíg a szerencsés/ek esznek.
  • a másik fontos tétje a játéknak az hogy a tagok hol alszanak Avagy hogy kint, egy sátorba, vagy anélkül alszanak e, vagy bent a kellemes szobába.
Én csak a harmadik évadot nézem, így az első kettőről semmit se tudok. Valószínű nem is fogom megnézni az első két évadot, hisz a harmadik évadnak is csak Jung Joon Young miatt kezdtem neki, és jelenleg is csak miatta nézem. Akármennyire is szeretem a többieket, nem biztos képes lennék több mint másfél órás műsort végig nézni úgy hogy nem látom az én drága JJY-m tökéletes arcocskáját. Ez tény. Sajnos ilyesfajta fangirl vagyok én is.
Mivel említettem már hogy egy 6 fős csapatról van szó, de eddig JJY nevén kívül egyikük nevét sem írtam le így hát íme ki is az a 6 személy akik ennek a műsornak az állandó tagjai.

Jung Joon Young: Kivel is kezdtem volna? Ejj... Szóval Joon Young a csapat maknaeja (a legfiatalabb tagja) és a legfurcsább tagja is. Mivel ugye JJY nem Koreában nevelkedett hanem több országban, így a koreai nyelvvel is akadnak problémák ami az első pár részben ki is derül mert teljesen félreért egy két szavat. Illetve a 82.részben egy koreai gyerek dalt hallgatnak és még nekem is világos hogy az koreai, erre a drága megszólal "Ez japán dal?". Ami persze a többieknek nagyon tetszik, mert jót szórakoznak a legfiatalabb "butaságán". Viszont ettől eltekintve az is biztos hogy ő a legeszesebb az összes tag közül. Igazi stratégista. A csapatból akivel legjobban kijön Kim Joohyuk,  ami azért különleges mert ugye JooHyuk a csapat legidősebb tagja és ők eleinte nem igazán jöttek ki túl jól. Ezt ne úgy értsétek hogy utálták egymást vagy akármi, hanem az hogy közöttük 17 év kor különbség van és természetesen a legfiatalabb személy nem a legidősebb személy felé fog leginkább nyitni beszélgetni. Illetve valószínű ők a a 2D1N forgatásán találkoztak először. Aztán kettejük között megtört a jég, és azóta nagyon jóba lettek. Joon Young maga nyilatkozta egy rádió műsorba hogy gyakran lógnak együtt a forgatáson kívül is. 
Egyébként Joon Young a csapat "most wanted" tagja, mert mindig ő az akit először választani akarnak amikor két részre oszlik a csapat, ugyanis JJY hihetetlen szerencsés. A fiú szinte mindig kap enni, és a "game of chance" játékokban is általában győz. Bár vannak olyan részek ahol semmi se sikerül neki, főleg az újabb részekben fordul elő.

Cha Tae Hyun: Tae Hyun az egyetlen a 2D1N csapatában aki apuka és férj is. A csapat 3. legidősebb tagja, ami egyáltalán nem látszódik rajta, hisz konkrétan olyan mint egy kis komisz gyerek, aki állandóan nevet, de úgy nevet hogy az ember aki őt nézi szintén elkezd miatta nevetni. Joon Younggal ellentétben aki többek számára is ellenszenved lehet, Tae Hyun pont az ellentéte hisz ott már komoly gond van akinek ő ellenszenves lehet.
Az eddigi évadokba ha jól értelmeztem elég szerencsétlen volt, de a harmadikba úgy tűnik hogy fordult a szerencséje és elég mázlista lett!

Kim Joo Hyuk: Avagy a csapat legszerencsétlenebb tagja. Illetve a legidősebb is egyben. Érdekes hogy egy híres színész és még is mondhatjuk a 2D1N legnépszerűtlenebb tagjának. Mint már említettem hogy ő a legidősebb de még nincs megházasodva és ezért kapja is az ívet. A műsor forgatókönyv író maknaejának "csapja a szelet" amiből se ő se a lány nem jön ki túl jól sose. Ha ő, Junho és Jong Min van egy csapatban akkor megalakul a 3G csapat (ilyenkor a másik csapat, avagy Taehyun, Joonyoung és Defconn lesz az LTE csapat). Avagy a legkönnyebben legyőzhető csapat. Így rajtuk hármukon kívül, mindenki más imádja ha egy csapatban vannak. Egyébként a csapatban valószínű Joon Younggal jön ki legjobban mert mindig amikor választani kellett egy bizonyos személy mindig egymást választották. De emellett azért mint idősebb mindenkivel jó kémiája van. 

Kim Junho: Avagy a komédiás aki még a 2D1N-ból is képes komédia show-t csinálni. Bár abból nem nehéz egyébként. Junho az a személy a műsorba aki bármikor képes megnevettetni bárkit. Főleg azzal a csodálatos angol tudásával ami van. És ezt ne úgy értsétek hogy nem tudd, tudd ő csak nagyon viccesen. Mivel Junho mint már említettem alapból komédiás a kémiája akárcsak Joo Hyuknak neki is jó mindenkivel, de ha őt és Jong Mint összerakják akkor ott kő kövön nem marad. Már az első pár résztől kialakult a kettő között valami, így állandóan keresztbe tesznek egymástól, még akkor is ha egy csapatban vannak. 

Kim Jong Min: Őt mondják a 2D1N állandó bolondjának mert tényleg úgy viselkedik mint egy idióta. Emellett nagyon szerethető és nagyon törődik is mindenkivel. Junhonál már említettem hogy közötte és Junho között nagyon jó kémia van ami mindenkit képes megnevettetni.
Erre hadd mondjak egy példát, a To Your House epizódokba amikor Joonyoung szüleihez mentek, az volt az egyik feladat hogy írják le a Merry Christmas-t, erre ő így írta: mery crysmas aztán a crysmas-t javította creesmas-ra :D. Mondanom se kellett hogy kiborult rajta mindenki!
Ami érdekes egyébként hogy bár őt tartják a leghülyébbnek, de sok dologban például nagyon jó. Meglepően jó a meglepő dolgokban :D.

Defconn: Tae Hyun az a tag a 2D1N-ban akit szinte mindenki imád. És el is érkeztünk Defconnhoz akinek pedig meglepően sok ellenségese van. Amikor youtube-on néztem még a részeket rengeteg kommentnél láttam hogy nem szeretik Defconn-t. Nálam is ő az a személy akit leginkább nem kedvelek, de nem is tudom miért. Ezt nem azt jelenti hogy utálom vagy valami, csak van hogy már sok az a műsor amit lead. Sőt, egyébként van egy szokása amit külön szeretek! Ő mindig tudja melyik tag mi van, tudta hogy JJY és Jongmin is új dalt adott ki (persze, igen látszik hogy ő a Weekly Idol egyik MC-je), illetve azt is tudta hogy JJY valamikor kórházba volt.

A tagokat majdnem olyan sorrendben írtam amennyire szeretem őket, de mivel mindnyájan imádnivalók és viccesek ezért nagyjából a valós sorrend így alakul:
1. Jung Joon Young
2. Cha Taehyun, Kim Junho, Kim JongMin || ha megölnétek akkor se tudnék választani hogy ki áll a második helyen...
3. Kim Joohyuk
4. Defconn

Mindenestre nagyon tudom ajánlani bárkinek ezt a sorozatott amit a KBSWorld youtube csatornáján angol felirattal megtudtok nézni! Tényleg csak ajánlani tudom bárkinek aki egy kis kikapcsolódásra vágyik, garantálom hogy az a műsor amit ezek hatan leadnak teljesen kikapcsol mindenkit!

  • Share:

You Might Also Like

0 megjegyzés