Bad Guys

péntek, április 03, 2015


A mai napon egy elég különleges, tavalyi doramával érkeztem melynek a címe  Bad Guys. Miért is nevezem én különlegesnek? Mert ez nem egy olyan dorama egyike mint amikről eddig írtam. Ha a Bad Guyst (vagy még Bad Boys néven is ismert) műfajba kellene sorolnom akkor egy sötét-krimi-thriller hármasba sorolnám.

Történetünk középpontjában egy teljesen elzüllött valamikori nyomozó, Oh Goo-Tak áll akit hirtelen megkeres a rendőrfőkapitány hogy hozzon létre egy csapatot annak érdekében hogy az elhatalmasodó bűnözési tevékenységet eltudják fojtani. Azonban Oh Goo Tak nem egy hagyományos csapatra gondol, sokkal inkább egy veszett kutyákból álló csapatra, név szerint: Park Woong-Cheol, aki egy gengszer, Lee Jung-Moon a legfiatalabb sorozatgyilkos hihetetlen intelligenciával és Jung Tae-Soo aki egy bérgyilkos. Eme csapat mellé Oh Goo Tak bár nem kérte de kap még egy rendőrtisztet, a fiatal és a törvényeknek élő Yoo Mi-Youngot. És így születik meg a bűnözök elleni tökéletes csapat.


Érdekes egy dorama egyébként. Ugye írtam hogy Oh Goo Tak eléggé lesüllyedt nyomozó a dorama kezdetekor, de azt nem említettem meg hogy a lányát meggyilkolták és ezért lett olyan amilyen. A gyilkossággal Lee Jung Moont gyanúsították de sose tudták teljesen rábizonyítani a férfira hisz az szentül állítja az összes kihallgatáson hogy ő nem ölte meg se a nyomozó lányát se senki mást, de mivel egy pszichopata ezért nem hisz neki senki se.

A szereposztásról egy kicsit még írnék. Lee Jung Moont ugyanis egy számomra kedves színész játsza, Park Hae Jin aki a Doctor Strangerben is szerepelt. Elég érdekes de passzolnak hozzá ezek az antiszociális karakterek. Tökéletesen hozza a mentálisan sérült pszichopata szerepét aki bár nem emlékszik semmire még is valami azt súgja számára hogy ő aztán nem ölt meg senkit. Kim Sang Joong karaktere, vagyis Oh Goo Tak viszont nekem nem tetszett. Nem akarok spoilerezni, de nagyon lazán tolja az öreg, tönkre teszi egy ember életét és ezen csak úgy átlendül. Persze ott tépelődik egy pár percet de hagyjuk már. Egy öntelet és bunkó karakter. Viszont Sang Joongnak jár a piros pont mert elég jól alakított. Park Hae Jinen kívül a másik két "veszett kutya" neve nekem nem igazán mondott semmit, de mind a két férfi szint úgy megérdemli a piros pontot.

  • Share:

You Might Also Like

0 megjegyzés