Blood - Első benyomás

csütörtök, március 05, 2015


A mai nap egy olyan friss koreai sorozatról fogok írni hogy szinte még ropog. Jelenleg 6 részt vetíttek le tehát 3 hete vetítik még csak a sorozatot. Maga a sorozat híre elég szépen terjedhetett, elég felkapott lett már még a vetítés kezdete előtt is. De vajon meghozta a kellő sikereket? Íme a véleményem:
Maga a történet nem egy klasszikus vámpíros sorozat, ugyanis itt egy vírus fertőzés miatt jönnek létre a vámpírok. Kivéve egy, főszereplőnket Park Ji Sangot aki alapból vámpírként született hisz szülei fertőződtek voltak. Éppen ezért a fiú különleges, tiszta vérű vámpír. Viszont egyáltalán nem tejfel az élete hisz édesapját még csecsemő korában megölik mert a férfi Ji Sangot védte, így Ji Sangot édesanyja menekíti tovább majd rejtőzködve próbálnak tovább élni, azzal a tudattal hogy bármikor eljöhetnek a fiúért. Persze Ji Sang ahogy nő egyre kevésbé képes elfogadni hogy ő más. Egészen addig a napig míg meg nem ment egy bajba esett lányt, akit farkasok támadtak meg. A lány megmentése enyhülést hozz a szívébe ám ez nem sokáig tart. Nem sokkal ezután amikor éppen haza ér, édesanyját megtámadták már és haldoklik.
Ezután egy ugrás következik. A fiú felnő és orvos lett, méghozzá nem is akármilyen, aki ádázul keresi a szülei gyilkosát. Egyszer csak nyomot talál és a Taemin Kórházba megy dolgozni ahol egyrészt találkozik egy igen erőszakos doktornővel, Yoo Ri Taval akiről később kiderül hogy az a lány akit megmentett és egy furcsa férfival aki csak nem rég lett a kórház igazgatója Lee Jae Wookkal aki nem más mint a történetünk fő gonosza.


tumblr_nkonxu1EJG1rcapomo1_500.gif (500×220)
Nos ha leírást szeretnék írni, akkor ennyi volna. Ugorjunk is bele kicsit a saját véleményeimbe mert éppen akad.
Szerencsére, mivel már láttam koreai orvosos sorozatot van viszonyítási alapom. Ha a Doctor Strangerhez akarnám hasonlítani akkor sajnos a Blood igen csak alul maradna. Egy részt mert a jelenlegi sorozat nem igazán hozza azt az izgalmas fonalat.
Ha viszont nem vágyakozok hasonlítani akkor éppenséggel nem egy rossz doramáról beszélünk.
Viszont, ha tovább megyünk akkor el is érünk a dorama leginkább kritizált pontjához, a színészi játékhoz. Személy szerint én Ahn Jae Hyeon színészi játékát már többször is láttam (You're All Surrounded, My Love From the Star) és tekintve hogy a fiú tavaly óta foglalkozik színészkedéssel szerintem igazán remekül adja a szerepét. Mondhatni számomra a dorama legkedveltebb része amikor őt látom, és nem csak a kinézete miatt.
Konkrétan egyébként nem is ő a kritikák főszereplője hanem a mi csodálatos főhősnőnket játszó Ku Hye Sun. Tegye fel a kezét aki látta  Boys Over Flowerst! Igen, ő volt ott is a főszereplőnő és ott is lehúzták a színészi játékát. Emellett ő azért a színészkedésben veteránnak számít a mi kis Jae Hyeonunkhoz képest. Szomorú hogy ez nem látszik. Nem igazán akarom kritizálni Ku Hye Sunt (megtették már épp elegen). Szerintem nem is annyira vészes a színészi játéka, na de maga a karakter. Hogy ez a nő mennyit tudd okoskodni basszus?
Mindenesre rendületlenül várom a jövő heti két részt! 

  • Share:

You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Nagyon szeretem ezt a sorozatot és nagyon jó hogy fordítsák is már magyarra. Szerintem a főszereplő fiú nagyon helyes! Esetleg tudsz olyan sorozatot amibe még ő játszik? Tényleg nagyon megkedveltem! Köszi!

    VálaszTörlés
  2. Szia. Valóban Ahn Jaehyun nagyon jóképű férfi. Ha tőle szeretnél további sorozatokat akkor a bejegyzésben is említett két doramát tudom ajánlani a You're All Surrounded, My Love From the Star. A You're All Surroundedben főszerepet játszik, míg a My Love from the starban inkább csak néha tűnik fel a főszereplőnő öccseként. Emellett a Fashion King c. filmben is fő?szerepet játszik ha jól tudom, bár nekem még nem volt rá alkalmam meg nézni.

    VálaszTörlés