Dorama ajánló || 1.rész

vasárnap, augusztus 03, 2014


Mivel egy időben (már sajna nem annyira, de még mindig jelentősen!) nagy korea és japán fan voltam/vagyok, így természetesen elengedhetetlen hogy egy csomó dorama (=sorozat) a kezem közé kerüljön. Így el is döntöttem hogy írok egy ilyen kis ajánlót, ahol összegyűjtöm a TOP10 dorama listámat :):

10. Gokusen 1-2-3 (jdorama)
Fölösleges lett volna a három évadot szét szedni hisz ugyanarról szól mindhárom, csak másik iskolába játszódik. A történet főszerepében Yamaguchi Kumiko (avagy Yankumi) áll, aki az Ooedo yakuza klán 4. generációjának a szerepébe született, ám Yankumi köszöni nem kér ebből hisz minden álma hogy tanár lehessen. Fel is veszik hát Shirokin középiskolába, ám egy csoport kezelhetetlen kölyökkel (3-D osztály) találja szembe magát. 
Nagyjából ennyi a történet hogy Yankumi hogy küzd a diákokkal hogy mindegyik érettségivel a kezével távozhasson a középiskolából.
Ez első doramám amit láttam, és rögtön bele is szerettem az összes évadba az osztályvezérébe (első évad: Matsumoto Jun, második évad: Akanishi Jin, Kamenashi Kazuzya (áh a régi szép idők amikor őket még együtt lehetett látni egy képernyőn *sír*), harmadik évad: Miura Haruma, Takagi Yuya)

9. My Girl (jdorama)
Azzal kezdenék hogy csak is azért, és kizárólag azért kezdtem bele a doramába mert főszerepbe Aiba Masakit (Arashi) láthattam. És nem bántam meg. A sorozat részeit még mindig kincsként őrzöm a DVD gyűjteményembe. Igazából nem sok sorozatot írtam ki DVD-re de ez közte van. Nagyon szórakoztató kis dorama.
A történet középpontjába Kazama Masamune aki a középiskolában teljesen szerelmes volt egy nála négy évvel idősebb nőbe, akivel együtt is járt, ám a nő hirtelen eltűnt az életéből. 6 évvel később végre hírt kap a nőről, de sajnos az már a halál híre volt. Viszont ekkor derül ki hogy a nő titokban életett adott a közös kislányuknak, akinek most szüksége volna egy apára.
A történet nagyon megható és érdekes, Aiba tökéletesen alakítja a szenvedő, egyedülálló apa szerepét. Tényleg csak ajánlani tudom, és az érzékenyebbeknek ajánlók egy 100-as zsepit is :).

8.  1 Litre no Namida (jdorama)
Ha a My Girlhöz egy 100-as zsepit ajánlottam, ide egy kamiónnal tudnék ajálani. A legjobb barátnőm unszolására néztem meg (aki teljesen oda volt Nishikido Ryoért). Már akkor szólt hogy zsepi kelleni fog, de áh mondom kemény leszek (ÉN? aki egy egyszerű érzelmes pillanaton is simán elsírja magát) és nem fog kelleni, hát de kellett. 
A 15 éves Ikeuchi Aya egy teljesen hétköznapi lány aki hamarosan középiskolába jár és a szülei egy tofu boltot üzemelnek. Azonban a lány édesanyja hirtelen furcsa dolgokat vesz észre a lányon, gyakran esik el, késő a reakció ideje és egyre furábban sétál. Így hát elviszi egy orvoshoz ahol kiderül hogy a kislánynak spinocerebelláris degenerációja van. 
A történet szörnyen életszerűen mutatja be a család próbálkozását és szenvedésest, a kislány kínlódását. 
A dorama igaz történet alapján készült!

7. Hana Kimi (jdorama)
Akkor egy kicsit vidámabb dorama jöjjön. Én csak az eredet japán verziót láttam, és csak erről tudok nyilatkozni. A koreai se lehet rossz, de ettől eltekintve nem vitt rá a lélek (pedig főszerepben Choi Minho van), a tajvani meg úgy egyáltalán nem érdekel.
A történet főszereplője Ashiya Mizuki aki egyik átlagos nap meglátja a TV-ben Sano Izumit ahogy végre hajt egy bámulatos magasugrást és rögtön bele szeret a férfiba, méghozzá annyira hogy úgy dönt hogy Japánba megy és abba az iskolába fog járni mint Izumi. Ám ez egy fiúiskola így kénytelen férfiként kiadnia magát. Ám mire elkezd oda járni kiderül hogy Izumi már nem magasugró egy baleset miatt.
Egy hihetetlen komédiával rendelkező sorozat! Csak ajánlani tudom. 

6. 1 Pound no Fukuin (jdorama)
Egy újabb komédia sorozathoz értünk. Egy bokszoló napjait követhetjük végig, aki folyamatosan küzd a kilókkal ugyanis imád enni ám szeretne a saját súlycsoportjába maradni. Emellett olyan szerencsétlen szegény hogy a lehető leglehetetlenebb nőbe szeret bele, egy apácába.
Nem egy kiemelkedően jó sorozatról van szó, viszont maga a történet változatos és Kame-chan is hozza a formáját.

5. Tumbling (jdorama)
Nah egy sportosabb anime. Vagyis annyira nem is. A történet főszereplője Azuma Wataru aki rengeteg hiányzott így kötelezően részt kell vállalnia egy klubban. Emellett teljesen bele van zúgva egy fiatal hölgybe aki a tumbling klubba van benne így ő is csatlakozik ahol szépen lassan kezd össze állni egy férfi csapat.
Mit is mondhatnék én róla? Jó! Jó kis dorama, emellett jó a főszereplő gárda: Yamamoto Yusuke, Miura Shohei (aki szintén szerepelt a Gokusen 2-be), Nishijima Takahiro és Daito Shunsuke.

4. Innocent Love (jdorama)
Egy hihetetlen különleges és hihetetlenül jó jdoramáról van szó. Nah ez az az a dorama ami a szerelem összes lelehetetlenebb formáját is bemutatja és ott alakít ki szerelmi háromszöget ahol az ember még csak nem is gondolná.
Egy sorozat szeretetről, szerelemről, barátságról, elfojtott érzelmekről és indulatokról. Egy fiatal lány, akit kemény sorsa ellenére sem tört meg az élet, a lány bátyja, akit kivetett magából a társadalom, egy zongorista, aki csak kómában lévő kedvesének él, a barátai, akik ezt már nézni sem bírják, és egy szenzációhajhász riporter, aki megpróbálja felgöngyölíteni a sorozatot átszövő bűntényt. Ez az Innocent Love, Horikita Maki és Kitagawa Yujin főszereplésével.
Az ismertető forrása: Ázsia ékkövei

3. 49 days (kdorama)
Hű, hát mai napig nem értem hogy jutottam el ehhez a nagyszerű koreai doramához, viszont nem bántam meg... sőt csak ajánlani tudom.
A történet mondhatni egy tragédia a tragédiában féle sorozat. Lássuk a történetett:
Shin Ji Hyunnek az élet megadott mindent amiről bárki más csak álmodni mert. Egy csodálatos, törődő családot, rengeteg pénzt, csodálatos barátokat és egy nagyon jóképű kedves szerelmet. De a tökéletes életének hirtelen vége szakad amikor egy autóbalesetben kómába esik. Mivel neki még nem jött el az ideje megjelenik az Időzítő aki választási lehetőséget add neki: Amennyiben 49 napon belül képes össze szedni három teljesen tiszta könnycseppet (viszont a család kizárva!) akkor visszatérhet az emberek közé.  El is fogadja ezt az ajánlatot ugyanis biztos benne hogy simán összeszedi a könnycseppeket.... Ám mint kiderül ez nem is olyan könnyű feladat mint amilyennek látszik...
A sorozat online is megtekinthető a filmezz.eu oldalán!

2. Can you hear my heart? (kdorama)
Történetünk 3 szálon fut, amik később összegabalyodnak, nem is akárhogyan..
Cha Dong Joo, egy jól nevelet kisfiú. Egyik alkalommal amikor szüleivel elmegy egy ösztöndíj osztó ünnepségre elszökik onnan, ahol találkozik egy aranyos kislánnyal, akinek állítása szerint még nincs neve. Ám a kislány nagyon szeretne zongorázni, és Dong Joo mivel jól játszik, megígéri neki hogy megtanítsa neki azt a dalt amit hallot tőle... Egyik nap amikor nincsenek szülei otthon és édesanyja rábízza régi titkárnőjére, ő úgy dönt meglátogatja a kislányt... Hazaérve meglátja hogy nevelőapja akkor ért haza, és úgy dönt hogy a ház oldalon lévő létrán megy fel. Miközbe megy fel, meglátja nevelőapját aki épp megöli nagyapját, annyira megijed hogy leesik, és beveri a fejét, ahol is elveszti a hallását. Itt jön képbe Bong Ma Roo, kinek édesapja értelmi fogyatékos, és épp most vett feleségül egy süket-néma nőt, kinek a lánya, a nem rég említett kislány, akit édesanyja miatt csak Kis Mi Sook-nak hívnak. Ma Roo úgy érzi családja nyomorult helyzete miatt megfullad, így amikor édesanyja meghall, egy tűzesetbe ő elmenekül, és segítséget kér Dong Joo édesanyjától, Tae Yeon Sook-tól, aki persze tudja hogy ez a fiú az ő férjének titkárnőjének eltitkolt fia, így úgy dönt hogy fiának fogadja.. De vajon, a szeretett amit Ma Roo irán mutatt Tae Yeon Sook, az valódi vagy sem..
Évekkel később Dong Joo visszatér, egy eltitkolt bátyjal az oldalán, kinek neve: Joon Ha, és akiről hamar kiderül hogy nem máss mint Bong Ma Roo, hogy vissza vegye nagyapja vállalatát, és hogy bosszút álljon mostohaapján a nagyapja meggyilkolásáért...
Rengetegszer megnéztem ezt a sorozatot de még mindig arra jutottam hogy ez valami remekmű! Tényleg nagyszerű kis dorama és csak ajánlani tudom!

1. Bloody Monday (jdorama)
Nem véletlenül ő került az első helyre. Igazából ez nem egy romantikus a többi doramától eltérően hanem egy nagyszerű akció sorozat, aminek a főszereplő gárdája egyszerűen tökéletes: Sato Takeru, Miura Haruma (áááá) és Narimiya Hiroki.
Első évad:
Egy biológiai terrortámadás követleztében egy egész Orosz város kihal. A Japán Közbiztonsági Speciális Harmadik egység (Japan's Public Safety Special Third unit) kódnevén a THIRD, úgy gondolja hogy egy terrorista szervezet a felelős ezért, és a céljük hogy Tokiót is ugyanezzel a módszerrel kivégezzék. A vírus neve Bloody X. Ezt követően a THIRD egy zseniális hacker segítségét kéri, aki nem mást Takagi Fujimaru hacker nevén:Falcon (sólyom) , hogy megtudják mi is történt Oroszországban. Azonban a terrorista csoport is tisztába van Fujimaru tehetségével és ráküldenek egy "kémet" Orihaya Maya szerepében aki egy iskolai tanárt játszik el, Fujimaru azonban hamar hogy nem csak az iskolában vannak kémek de a THIRD tagjai között is....
Második évad:
Míg az első évad a halálos orosz vírussal foglalkozott, az új széria, két évvel később egy játszodik le, és Tokiót most egy újfajta nukleáris fegyver fenyegeti..

  • Share:

You Might Also Like

0 megjegyzés